Het heeft 2 jaar geduurd, maar eindelijk was het dit jaar weer zover. De Cuijkse honk- en softballvereniging Bullfighters organiseerde weer haar jaarlijkse internationale toernooi op 2 en 3 april jl. Dit jaar deden teams mee uit Nederland (Haarlem, Wassenaar en Cuijk), België (Andenne, Tongeren, Braine-le-Chateau) en Duitsland (Grevensbroich en Zulpich), in totaal dus maar liefst 13 teams. 

 

De officiële opening van het toernooi op zaterdagochtend werd gedaan door onze eigen wethouder van sport, mevr. Willy Hendriks-van Haren, door middel van de eerste pitch. Het weekend stond daarna in het teken van sportieve gezelligheid met wedstrijden (dames én heren), een feestavond met BBQ en karaoke, en alom gezelligheid. 

 

Zo’n groot toernooi in Het Land van Cuijk is geen kleinigheid en vraagt veel van de vrijwilligers. Toch mogen we spreken van een sportief hoogtepunt in onze gemeente. Het bestuur sprak aan het eind daarom haar dank uit aan de toernooicommissie, alle vrijwilligers, onze wethouder mevr. Hendriks-van Haren, alle honk- en softbal teams, de sponsoren en iedereen die een steentje heeft bijgedragen, voor weer een onvergetelijke editie van het Jakma toernooi in ons Cuijk. 

 

Op 24 en 25 september is het volgende toernooi van de Bullfighters. Dit ‘Klooitoernooi’ is laagdrempelig en open voor iedereen en van alle niveaus. Ben je nieuwsgierig geworden naar de Bullfighters? Kom vrijblijvend langs op de club, of meld je aan met een team vrienden voor het Klooitoernooi.